Taco’s met rundergehakt
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Mexicaans
Zomer

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 5 el tacokruiden
  • 12 tacoschelpen
  • 2 el water
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 1 mango, in blokjes gesneden
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 15 g koriander
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • zeezout

Bereidingswijze

  1. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak daarin het rundergehakt. Verdeel het vlees met een spatel in stukjes terwijl het gehakt bruin wordt. Zodra het bruin is, voeg je de tacokruiden toe met het water.
  2. Roer alles goed door elkaar en laat het ongeveer 5 minuten sudderen. Breng het op smaak met zeezout.
  3. Vul de tacoschelpen met een blaadje ijsbergsla, rundergehakt, rode ui, blokjes mango, granaatappelpitjes en koriander.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 524 KCAL (2192 KJ). VET: 26 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). EIWIT 28 G. KOOLHYDRATEN: 41 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!