Ingrediënten
6 drumsticks
1 blaadje laurier
een halve ui
zout
2 el. olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 blikje ansjovis in olie
1 tl. chilipepervlokken
1 tl. gedroogde oregano
1 blik tomatenblokjes
450 g tomatentagliatelle
sap van halve citroen
2 takjes peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Leg de drumsticks in een pan met de laurier, de ui en een schep zout, giet er zoveel water bij tot de kippenpoten onderstaan. Breng aan de kook en stoof in 20 minuten gaar. Haal de kip, laurier en ui uit de bouillon en laat even afkoelen. Vul de bouillon aan met water, genoeg om de pasta in te koken, en breng weer aan de kook. Haal ondertussen het gare vlees van de poten, gooi vel en botten weg.
Hak de halve ui fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan, de knoflook mag niet bruin worden. Haal de ansjovis uit de olie en leg ze in de pan, laat ze smelten en roer de chilipeper, oregano en kippenvlees er door. Doe de tomatenblokjes erbij en laat nog 5 minuten inkoken.
Kook ondertussen de tagliatelle in de bouillon beetgaar. Proef de saus en breng op smaak met een kneepje citroen en eventueel zout en peper. Roer de peterselie er als laatste door en serveer met de pasta.