Ingrediënten
8 kippendijen zonder bot
500 g harde groenten (zoals knolselderij, koolrabi, butternut (pompoensoort),
aardappel, wortel)
1 eetlepel venkelzaad
1 theelepel cayennepeper
3 eetlepels olijfolie
3 tenen verse knoflook
Bereidingswijze
Stap 1.
Schil de groenten en snijd ze in gelijke blokken. Snijd de knoflookteentjes fijn. Maak dan een papje van de olijfolie, het venkelzaad, de knoflook en de cayennepeper en marineer de groenten en de kip ermee. Breng alles op smaak met peper en zout.
Stap 2.
Leg nu 2 vellen aluminiumfolie kruislings over elkaar en leg er wat groente en twee kippendijen in. Vouw de pakketjes dicht met een kleine opening aan de bovenkant als een soort schoorsteen (tajine). Maak zo vier pakketjes en leg de pakketten tussen de kolen (op een niet te hete plek) of op het gasrooster.
Stap 3.
Laat het ongeveer 45 minuten garen en schud en controleer de pakketten regelmatig. Als het te hard gaat, leg ze dan op het rooster van de barbecue. Serveer de tajine op een bordje.