Tandoori kip naanpizza met perzik
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Indiaas

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • Peper
  • Zout
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 naanbroden (à 140 g)
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4 perziken, gesneden
  • 1 bol mozzarella, gesneden
  • 12 blaadjes munt

VOOR DE MARINADE

  • 150 ml yoghurt + wat extra yoghurt als topping
  • 1 citroen, het sap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 cm gember, fijngesneden
  • 1 eetlepel paprika – poeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel cayennepeper

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine tot een gladde marinade. Bestrooi de kip met peper en zout en doe deze in de diepvrieszak met de helft van de marinade. Laat dit minstens 2 uur intrekken in de koelkast. Bewaar de andere helft van de marinade in een aparte zak.
  2. Gril de kip in een grillpan 5 minu – ten per kant en gaar. Haal ze uit de pan en snijd de kip in stukken.
  3. Meng de bewaarde marinade met de 2 eetlepels tomatenpuree en smeer de bovenkant van de naanbroden daarmee in. Verdeel de rode ui, kip, perziken en mozzarella eroverheen.
  4. Verwarm de oven op 180 graden. Zet de naanpizza’s ongeveer 7 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Besprenkel de pizza's met wat extra yoghurt en bestrook ze met muntblaadjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 735 KCAL (3085 KJ). EIWIT: 40 G. VET: 26 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 80 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!