Tartaar met paksoi en gebakken rijst
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Oosters

Ingrediënten

  • 400 g tartaar
  • 400 g basmatirijst
  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm gember
  • 300 g paksoi
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 4 stengels lente-ui, in ringetjes
  • 100 g cashewnoten
  • Olie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking en laat deze staan met de deksel op de pan.
  2. Maak in een vijzel de gember en knoflook fijn.
  3. Bestrooi de tartaar met peper en zout. Verhit olie in een pan en bak de tartaar op middelhoog vuur. Fruit ondertussen in een wok de rode peper, gember en knoflook kort aan. Voeg de gekookte rijst toe. Snijd de paksoi in stukken en bak die met de rijst mee tot alles warm is. Breng op smaak met de citroenrasp, sesamolie en sojasaus.
  4. Serveer de gebakken rijst met de tartaar, basilicumblaadjes, lente-ui en cashewnoten.

Voedingswaarde per persoon
810 KCAL (3400 KJ). EIWIT: 35 G. VET: 35 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 86 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!