Tartaar van hert met een uitsmijtertje van kwartel en truffelmayonaise
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Wild
Overig
Onbekend

Ingrediënten

1 hertenbiefstuk (ca. 180 gram)
1 fijn gesnipperd sjalotje
1 eetlepel gesneden bieslook
Scheutje olijfolie
4 kwarteleitjes
Friséesla
1 bosje kervel

Bereidingswijze

Stap 1.
Hak de biefstuk fijn, totdat het vlees een tartaarstructuur heeft. Meng de gehakte biefstuk met de olijfolie, sjalot en bieslook. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Stap 2.
Meng de mayonaise met de crème fraîche en truffelsalsa, en breng dit op smaak met peper en zout. Maak met een ronde uitsteker vier tartaartjes en verdeel deze over de borden. Bak de kwarteleitjes. Zorg dat het eigeel heel blijft.

Stap 3.
Leg op elk tartaartje een gebakken eitje. Druppel de truffelmayonaise eromheen en garneer met frisée en kervel.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!