Tarte Boeuf Bourguignon met Haricots Verts Citron
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Frans
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kg runderriblappen, in blokjes van 3 x 3 cm
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 3 grote uien, fijngesneden
  • 6 grote wortels, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 takjes verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 steranijs
  • 1 el basterdsuiker
  • 750 ml rode wijn
  • 3 el bloem (+ 1 el om te bestuiven)
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 500 g bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 140 graden. Bak de blokjes vlees op hoog vuur rondom bruin in een met zonnebloemolie verwarmde grote braadpan en schep ze regelmatig om. Neem het vlees uit de pan. Bak vervolgens de selderij, uien en wortels 5 minuten tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de knoflook, tijm, laurierblaadjes en steranijs toe en laat het geheel nog 1 minuut bakken.
  2. Strooi suiker en bloem over het groenten-/ kruidenmengsel en roer het door elkaar. Meng daarna de tomatenpuree erdoorheen en voeg de wijn toe. Schraap de bodem van de pan met de lepel. Voeg het rundvlees toe en verkruimel de bouillonblokjes. Giet net genoeg kokend water om het vlees en de groenten te bedekken. Breng alles aan de kook. Roer goed door, leg de deksel op de pan en zet het 2 uur in de oven tot het vlees gaar is.
  3. Verhoog de oventemperatuur tot 200 graden. Schep, zodra het vlees gaar is, alles over in een ronde ovenschaal en laat het vlees wat afkoelen.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap die circa 4 cm groter is dan de ovenschaal. Snijd van de ronde lap een reep van 2 cm rondom af. Bestrijk de rand van de ovenschaal met water en duw de reep deeg hierop vast. Bestrijk de reep met wat ei. Leg nu het deegdeksel op de ovenschaal. Duw de rand goed vast en snijd deze eventueel netjes bij. Bestrijk het deeg met ei en prik er een paar gaatjes. Bak de schotel in circa 30 minuten goudbruin.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1280 KCAL (5375 KJ). EIWIT: 64 G. VET: 72 G (WAARVAN 41 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 72 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!