Ingrediënten
150 g serranoham, in reepjes
6 plakken bladerdeeg (diepvries)
1 rode ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
600 g champignons, in plakjes
1 takje verse roze marijn, fijngehakt
1 eetlepel suiker
1 eetlepel boter
Bereidingswijze
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de reepjes ham samen met de ui en knoflook. Voeg daarna de champignons toe en bestrooi het geheel met de fijngehakte rozemarijn.
Vet een springvorm (20 cm) goed in met de boter en bestrooi de bodem met de suiker. Verdeel het hamchampignon-mengsel eroverheen. Maak van de bladerdeegplakjes
een grote plak en leg die eroverheen.
Bak het geheel ongeveer 30 minuten in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin is.
Leg een bord omgekeerd op de vorm en draai alles in één keer om. Maak de springvorm los en haal hem weg.