Tarte tatin van rode biet
20-40 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Nederlands
Kerst
Ingrediënten
- Bladerdeeg op rol (270 g)
- 6 verse rode bieten
- 2 rode uien, in ringengesneden
- 200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 75 ml vloeibare honing
- 2 el rodewijnazijn
- 2 el olijfolie
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- peper en zout
- taartvorm (24 cm doorsnede)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de bieten in plakjes van 1,5 cm dikte. Meng 1 eetlepel olijfolie met peper en zout, voeg de bietenplakjes toe en meng dit goed door elkaar. Verdeel de bieten op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 20 minuten in de oven en laat ze even afkoelen.
- Meng de overige olijfolie met de honing, rodewijnazijn en een snufje zout en giet dit in de taartvorm. Zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is met een laagje van dit mengel.
- Rits de blaadjes van de tijm en rozemarijn, snijd ze fijn en strooi deze over het honingmengsel.
- Leg de plakjes geroosterde biet op het honingmengsel in de taartvorm, met daarop de rode uiringen en de helft van de verkruimelde geitenkaas. Plaats daarna het bladerdeeg erbovenop en druk de randen goed aan in de taartvorm. Prik enkele gaatjes in het deeg met een vork.
- Bak de taart gedurende 20 minuten in het midden van de oven totdat de korst goudbruin is. Laat de taart vervolgens even afkoelen voordat je deze voorzichtig omdraait op een schaal en voeg tot slot de overige verkruimelde geitenkaas toe.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 732 KCAL (3043 KJ). VET 50,0 G (WAARVAN 22,9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 53,4 G. EIWIT 13,8 G. VEZELS 5,8 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!