Tarte tatin van witlof
40-60 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 1 ei
  • 1 rol bladerdeeg van 270 g of plakjes
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 3 eetlepels suiker
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de hele stronken witlof 20 minuten in water met een beetje zout. Giet ze af en laat ze met de punten naar beneden goed uitlekken. Snijd de stronken in de lengte doormidden.
  2. Laat in een ovenvaste koekenpan 50 gram boter, de suiker en het sinaasappelsap inkoken tot stroop. Leg de witlofhelften met de platte kant naar beneden in de stroop. Drapeer het bladerdeeg eroverheen, duw de randen goed aan en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  3. Zet de tarte tatin 25 minuten in het midden van de oven.
  4. Bak de gerookte spekblokjes uit. Neem de taart uit de oven en draai hem om op een schaal. Verdeel de uitgebakken spekblokjes eroverheen.

Voedingswaarde per persoon
595 KCAL (2500 KJ). EIWIT: 16 G. VET: 43 G (WAARVAN 22 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 35 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!