Tataki van bavette
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 600 g bavette in 4 mooie gelijke stukken
  • 0,5 dl sojasaus + iets meer
  • 0,5 dl olijfolie
  • 3 eetlepels rietsuikerstroop
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kleine chilipeper, verkruimeld
  • 200 g mihoen, gekookt volgens de beschrijving op de verpakking
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • Een bakje zeewiersalade (wakamé)
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 2 gemberbolletjes, in stukjes
  • Sap van een halve citroen
  • Een scheutje sesamolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Maak een marinade van de sojasaus, olijfolie, rietsuikerstroop, rijstazijn, knoflook en chilipeper en verwarm op een laag vuurtje.

Stap 2.
Gril de stukken bavette rondom in een hete grillpan, eventueel met een beetje olijfolie, 2-4 minuten per zijde (net iets langer dan biefstuk nodig heeft). Leg ze daarna 15 minuten in de lauwwarme marinade.

Stap 3.
Meng de mihoen met de wakamé, paprika, gember en lente-ui. Breng op smaak met citroensap, sojasaus en sesamolie. Snijd de bavette in mooie plakken en serveer er de mihoensalade bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!