Tataki van courgette met biefstuk
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 4 biefstukken à 150 g
  • 4 courgettes
  • 14 el olijfolie
  • 2 limoenen
  • 1 flinke tl gehakte gember
  • 1 flinke tl korianderzaad, gemalen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 4 el tahin (sesampasta)
  • 2 el sesamzaad (zwart en wit door elkaar)
  • 1 el bietensap
  • 100 g granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Schil de courgettes en snijd ze bij tot rechthoekige staven.
  2. Meng 5 el olijfolie met de helft van het sap en de rasp van de limoenen en voeg de gehakte gember, korianderzaad, komijnpoeder en cayennepeper toe.
  3. Leg de courgettes in een ovenschaal en verdeel de marinade erover. Laat dit 4 uur marineren in de koelkast.
  4. Verwarm de oven op 150 graden en zet de schaal met courgettes in de oven. Laat ze 20 minuten garen en keer ze regelmatig om.
  5. Haal de courgettes uit de oven en gebruik 2 el tahin om ze rondom in te smeren. Druk ze vervolgens in een mengsel van zwart en wit sesamzaad en voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Meng de rest van de tahin met het bietensap en roer het tot een egaal geheel.
  7. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de courgettes rondom krokant. Haal ze uit de pan en snijd stukjes van 1 cm.
  8. Meng een dressing van 4 el olijfolie en de rest van het limoensap en -rasp en voeg de granaatappelpitjes toe.
  9. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukken 2 tot 3 minuten per kant. Laat ze 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
  10. Trek een mooie streep van de roze tahin op het bord, leg de tataki van courgette ernaast en lepel de dressing met granaatappelpitjes eroverheen. Leg daarnaast de biefstuk.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 860 KCAL (3610 KJ). EIWIT: 45 G. VET: 65 G (WAARVAN 55 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!