Teriyaki drumsticks met paksoi
0-20 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 8 drumsticks, elk 140 g
  • 200 ml teriyakisaus (zie punt 1 bereiding)
  • 100 ml sojasaus
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 50 ml water
  • 100 g bruine suiker
  • 2 tl rijstazijn
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gember
  • 2 el maïzena
  • 2 el plantaardige olie
  • 500 g zoete aardappel, in lange partjes gesneden
  • 8 baby paksoi, in de lengte gehalveerd
  • 4 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 2 rode pepers, in dunne plakjes gesneden
  • 600 g Udon dikke noedels
  • bakpapier

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 55 minuten

  1. Meng – om teriyakisaus te maken – de sojasaus, sinaasappelsap, suiker, azijn, knoflook en gember in een pan. Roer goed en verwarm het mengsel op middelhoog vuur totdat de suiker is opgelost. Meng de maizena met 50 ml koud water en bind daarmee het geheel tot een saus.
  2. Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een grote, ondiepe bakplaat met bakpapier. Leg de drumsticks en de zoete aardappel op de bakplaat. Voeg de teriyakisaus en 1 eetlepel plantaardige olie toe. Meng alles goed door elkaar en bak het 45 minuten.
  3. Meng de paksoi in een kom met de resterende plantaardige olie. Leg de groenten de laatste 10 minuten (of tot ze gaar zijn) bij de drumsticks en aardappelen op de bakplaat. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het gerecht met de lente-ui en de rode pepers eroverheen met de noedels ernaast.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 870 KCAL (3647 KJ). VET: 25 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). EIWIT: 50 G. KOOLHYDRATEN: 105 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!