Terrine van 3 kazen
langer dan 60 minuten
Overig
4 personen
Nagerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

– 200 g Camembert
– 200 g Gorgonzola dulce
– 200 g Chaumes
– 75 g gemengde noten (cashewnoten, walnoten, pistachenoten en gedroogde cranberries, grof gehakt)
– 1 potje Marsala D.O.P. wijngelei, 150 g (verkrijgbaar bij delicatessenwinkels)
– 1 boerenbrood

Bereidingswijze

  1. Snijd de korsten van de kaas en laat de kaas goed op kamertemperatuur komen.
  2. Bekleed een kleine cakevorm royaal met plastic folie en laat dit over de randen hangen.
  3. Maak met de zachte Camembert een laag op de bodem.
  4. Verdeel er de helft van het notenmengsel over.
  5. Snijd de Gorgonzola in plakken en verdeel deze over de noten.
  6. Leg daar weer een laagje noten op en dek het af met de Chaumes.
  7. Druk dit aan, dek het af met overhangend plastic folie en laat het in de koelkast opstijven.
  8. Haal de terrine 1 uur voor het opdienen uit de koeling en snijd deze in plakken.
  9. Laat de plakken op kamertemperatuur komen en serveer deze met wijngelei en warm brood.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 665 KCAL (2795 KJ). EIWIT: 33 G. VET: 40 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 42 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!