Ingrediënten
200 g gerookte kipfilet
4 blaadjes witte gelatine
100 g groene asperges
60 g pistachenootjes
400 ml kippenfond
3 eetlepels mayonaise
200 ml room
Verse kervel
Bereidingswijze
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Kook ondertussen de asperges beetgaar. Maak ze daarna goed droog op keukenpapier.
Verwarm 100 ml fond en los de uitgeknepen gelatine daar in op.
Draai een gladde mousse van de kip, mayonaise, de fond met gelatine en de overige fond in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Klop de room lobbig en spatel deze voorzichtig door de kippenmousse.
Bekleed de cakevorm met huishoudfolie. Leg onderin wat takjes kervel en schenk de de helft van de kippenmousse eroverheen. Verdeel de asperges eroverheen en schenk daarboven op het restant van de mousse. Laat het 2 à 3 uur in de koelkast opstijven.
Vouw de folie open, leg een serveerschaal op de cakevorm en keer ze om. Snijd de terrine in mooie plakken. Serveer met een salade en pistachenootjes.