Tex Mex Loempia Snake
20-40 minuten
Oven
6 personen
Hapjes/Amuse
Kip
Overig
Kinderkeuken

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet, in stukjes gesneden
  • 225 g bladerdeeg (5 blaadjes)
  • 200 g rode kidneybonen (20 bonen apart houden)
  • 75 g mais
  • halve rode puntpaprika, in reepjes gesneden
  • halve rode ui, fijngesneden
  • 50 g geraspte cheddarkaas
  • 2 el arachideolie
  • 1 losgeklopt ei (om te bestrijken)
  • 3 el peterselie (fijngehakt)
  • 10 kleine tomaatjes, doormidden gesneden
  • 1 el Tex Mex kruidenmix
  • zout
  • potje tacosaus (230 g)

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten

  1. Verwarm de oven op 210 graden.
  2. Ontdooi 5 blaadjes bladerdeeg op bakpapier en leg dit op het bakblik. Plak de blaadjes aan elkaar met water zodat een lange lap ontstaat.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kipfilet en de groenten (behalve de tomaatjes!) even aan met de Tex Mex kruidenmix en een beetje zout. Voeg de helft van de gehakte peterselie toe en laat het afkoelen.
  4. Schep de afgekoelde vulling op het bladerdeeg met vervolgens de geraspte kaas.
  5. Vouw het bladerdeeg voorzichtig dicht en plak het met water aan elkaar. Zorg dat het deeg heel blijft.
  6. Buig ‘de slang’ (ongeveer 50 cm) een beetje en bestrijk deze met het losgeklopte ei. Bak hem 20 minuten in de oven.
  7. Steek de boontjes en tomaatjes die apart zijn gehouden aan de prikkers.
  8. Serveer de loempiaslang en de prikkers met de overige peterselie en de tacosaus. Of laat je fantasie de vrije loop om de slang zo mooi mogelijk te maken.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 290 KCAL (1220 KJ). EIWIT: 17 G. VET: 12 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 26 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!