Ingrediënten
2 lamsracks
1 bosje peterselie
1 teentje knoflook
3 eetlepels geraspte belegen kaas
1 oude witte boterham
1 eet- lepel olijfolie
300 g doperwten (vers of diepvries)
1/2 bosje munt
150 g zachte geitenkaas
4 eetlepels braadboter
20 g roomboter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Doe voor de kruidenkorst de peterselie, met de knoflook, gerapste belegen kaas, oude boterham en de olijfolie in een keuken- machine en mix het tot een gladde massa. Dit kan ook met een staafmixer. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Bak de lamsracks om en om aan in braadboter. Gaar ze daarna nog 10 minuten in de oven.
Kook de doperwten net gaar en giet ze af. Voeg boter en de gesneden munt toe.
Smeer de lamsracks nu in met het kruidenkorstmengsel en plaats deze nog 2 minuten terug in de oven op grillstand om een krokant korstje te krijgen.
Leg de doperwten op het midden van een bord, verkruimel daar de geitenkaas omheen.