Thaise curry met gehaktballetjes
20-40 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Thais

Ingrediënten

500 g half-om-half gehakt
1 el gemberpoeder
snuf zout
1 teen knoflook, geperst
1 stengel citroengras, heel fijngehakt (alleen het wit)
1 el olie
1 el groene currypasta
2,5 dl kokosmelk
50 cl water
2 bosuitjes, in ringetjes
handje verse koriander

Bereidingswijze

Stap 1
Vermeng het gehakt met de gember, zout, knoflook en citroengras en draai er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot.

Stap 2
Verwarm de olie in een hapjespan. Bak de currypasta zachtjes aan, giet de kokosmelk en water erbij en breng al roerende aan de kook. Laat op laag vuur 5 minuten sudderen.

Stap 3
Leg de balletjes in de saus en laat in 5 minuten gaar sudderen. Bestrooi het gerecht met bosui en korianderblaadjes. Lekker met noedels of pandanrijst.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!