Thaise groene curry
20-40 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Indiaas

Ingrediënten

  • 750 g kippendijen (zonder bot)
  • 2 eetlepels milde rode currypasta (Patak’s)
  • 300 g groene aspergetips
  • 800 ml kokosmelk
  • Sap van 1 limoen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de kippendijen in even grote stukjes.
  2. Verhit vier eetlepels olie in een wok. Bak de currypasta ongeveer 2 minuten, roer de helft van de kokosmelk erdoor laat het op laag vuur ongeveer 4 minuten koken. Voeg de kip toe en laat die rustig meekoken.
  3. Voeg na 5 minuten de rest van de kokosmelk en aspergetip. Laat alles nog 8 minuten koken tot de kip gaar is en de groenten nog knapperig zijn.
  4. Haal de curry van het vuur en breng deze op smaak met het limoensap en eventueel peper en zout. Serveer met pandanrijst.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 775 KCAL (3.255 KJ). EIWIT: 42 G.
VET: 63 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!