Ingrediënten
300 g dunne lende
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 uien, in halve ringen
2 cm gember, geschild en fijngesneden
1 rode peper, in ringetjes
100 g taugé
200 g diepvrieserwtjes
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
4 stengels lente-ui, in ringetjes
600 ml rundvleesbouillon
25 ml sojasaus
1 eetlepel honing
Half bosje koriander
Half bosje munt
2 eetlepels maïzena
Bereidingswijze
Bak de ui in de olijfolie glazig met de knoflook,
gember en rode peper. Voeg de honing
toe en blus het mengsel af met de sojasaus.
Voeg de erwten en de rundvleesbouillon toe
en laat het geheel op laag vuur 10 minuten
zachtjes koken.
Schroei de lende rondom dicht en gaar
het vlees tot een kerntemperatuur van 50
graden. Laat het even rusten en snijd het in
flinterdunne reepjes. Verdeel deze over de
soepborden.
Bind de soep licht met de maïzena. Voeg
de kerstomaatjes, taugé en lente-ui toe en
verwarm het geheel nog even goed door.
Schep de soep in de borden en strooi er
koriander en munt over.