Tijgerbrood met cervelaatworst, kerrie-limoenmayonaise, komkommerlinten en uitjes
0-20 minuten
Overig
4 personen
Lunch
Vleeswaren
Nederlands
Kinderkeuken

Ingrediënten

  • 100 g cervelaatworst
  • 4 el mayonaise
  • 2 el crème fraiche
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 0,5 tl kerriepoeder
  • halve komkommer
  • 3 el wittewijnazijn
  • 1 el poedersuiker
  • 4 el gebakken uitjes (Conimex)
  • 4 sneetjes tijgerbrood
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng de mayonaise met de crème fraiche, het limoensap, de limoenrasp en de kerriepoeder en roer tot een egale saus ontstaat.
  2. Maak met een kaasschaaf of mandoline lange linten van de komkommer en leg ze in een schaal. Roer de poedersuiker door de wittewijnazijn met een beetje peper en zout en besprenkel hiermee de komkommerlinten.
  3. Besmeer de boterhammen royaal met de mayonaise en leg er de cervelaatworst op. Garneren met komkommerlinten en gebakken uitjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 395 KCAL (1660 KJ). EIWIT: 9 G. VET: 29 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 24 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!