Spaghetti met pancetta en doperwten
0-20 minuten
Bakken
6 personen
Hoofdgerecht
Varken
Italiaans
Onbekend

Ingrediënten

  • 250 g pancetta of gerookt spek in plakjes
  • 400 g spaghetti
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el boter
  • 4 takjes basilicum
  • 250 g verse doperwten of uit de diepvries
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

  1. Kook in een pan met ruim water met zout de spaghetti beetgaar.
  2. Verwarm ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, snijd de pancetta in stukjes en bak ze zachtjes krokant, snijd de knoflook in plakjes en bak ze mee met het spek.
  3. Voeg de boter toe en laat deze smelten. Scheur de basilicum in reepjes en doe de helft bij de boter. Voeg de doperwten toe en laat die zachtjes 2 minuten meestoven.
  4. Giet de spaghetti af en vermeng met het spek en doperwten. Bestrooi rijkelijk met versgemalen peper en extra basilicum.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!