Toast met ossenworst, truffelmayonaise en groentekiemen
20-40 minuten
Oven
6 personen
Borrel
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 100 g ossenworst
  • 6 sneetjes wit desembrood
  • 1 dl olijfolie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel paddenstoelen truffeltapenade
  • 2 theelepels olijfolie met truffelaroma
  • 25 g groentekiemen naar keuze
  • 40 g rucola
  • 2 eetlepels walnootolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Steek met een steekring van 5 cm doorsnee rondjes uit het brood. Besmeer het brood met olijfolie en bestrooi het met peper en zout.
  2. Leg de rondjes brood op een rooster in de oven en bak ze in 15 minuten goudbruin.
  3. Roer de mayonaise los met de crème fraîche, olijfolie met truffelaroma en de paddenstoelen truffeltapenade. Doe de saus in een spuitflesje met een niet te nauwe opening.
  4. Leg wat rucola op een klein bordje en besprenkel dit met walnootolie. Leg de toast er bovenop en beleg deze met 2 plakjes ossenworst. Spuit er een toef truffelmayonaise op en garneer het met de groentekiemen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!