Toast van speltbrood met grove boerenpate en vijgenconfituur
0-20 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Vleeswaren
Overig
Kerst

Ingrediënten

4 dikke sneden speltbrood
50 g roomboter
150 g boerenpaté
100 g gedroogde vijgen
50 ml lauw water
1 theelepel balsamicoazijn
2 takjes tijm, de blaadjes
50 g zwarte olijven
2 eetlepels walnotenolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de bovengrill van de oven. Smelt een beetje boter en bestrijk hiermee het brood aan beide kanten. Leg de sneden brood onder de grill en kleur ze goudbruin aan beide kanten.

Stap 2.
Snijd de vijgen in kleine stukjes en pureer in een staafmixerbeker met lauw water, de balsamicoazijn, tijm, olijven en walnotenolie.

Stap 3.
Beleg de toast royaal met paté en schep er wat van de vijgenconfituur op.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!