Toast varkenswang in tripelbier gestoofd met piccalilly
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 500 g varkenswang
  • 3 el roomboter
  • 50 g wortel, in kleine stukjes gesneden
  • 75 g ui, fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el appelstroop
  • 0,75 l tripelbier
  • 4 el piccalilly
  • 4 sneetjes brioche brood
  • zout

Bereidingswijze

  1. Neem een braadpan en laat hierin de roomboter uitbruisen. Bak de varkenswang aan elke zijde op hoog vuur 2 minuten tot deze bruingekleurd is.
  2. Voeg de fijngesneden wortel en ui en de laurierblaadjes toe. Bak dit mee en voeg vervolgens de appelstroop toe met het tripelbier.
  3. Stoof de varkenswang 2 uur lang gaar op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
  4. Haal na 2 uur de deksel van de pan af en laat het vlees nog 1 uur zachtjes inkoken op laag vuur.
  5. Haal, als het geheel gaar is, de laurierblaadjes eruit en breng het stoofgerecht op smaak met zout.
  6. Toast het briochebrood op een grillpan of -plaat en besmeer het daarna met een laag stoofvlees en maak het af met een lepel piccalilly.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 866 KCAL (3622 KJ). VET 79,8 G (WAARVAN 73,4 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 22,4 G. EIWIT 16,4 G. VEZELS 1,4 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!