Tom Ka kai
40-60 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Kip
Thais
Lente

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 1 dl vissaus
  • 500 ml kokosroom (24% vet)
  • 500 ml water
  • 2 stengels sereh, buitenste blaadjes eraf en ingesneden
  • 3 cm gember, geschild en in plakjes
  • 2 el limoensap
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten en in ringetjes
  • 100 g gemengde paddenstoelen
  • 100 g snijbonen
  • 125 g zeewiersalade

Bereidingswijze

  1. Breng het water met de kokosroom aan de kook. Zet de warmtebron laag en voeg de sereh en gember toe. Laat dit 15 minuten trekken op laag vuur.
  2. Voeg de kipfilet toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken totdat de kipfilet bijna gaar is. Doe de gemeng – de paddenstoelen, rode peper en snijbonen erbij en laat het nog 5 minuten zachtjes koken.
  3. Voeg de vissaus toe met het limoensap en de basterdsuiker en warm het geheel goed door. Haal de kipfilet eruit en trek het met twee vor – ken tot ‘draadjes’. Doe de kip weer te – rug in de soep en verdeel het vlees over 4 borden. Garneer de soep met een schepje zeewiersalade.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 525 KCAL (2205 KJ). EIWIT: 35 G. VET: 36 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 13 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!