Tomahawk Pork Chop met romesco en gegrilde groenten
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 4 Tomahawk Pork Chops
  • 4 el + 2 tl olijfolie
  • 20 g roomboter
  • 1 pot gegrilde paprika’s (185 g uitlekgewicht)
  • 1 tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 g blanke amandelen (licht geroosterd)
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 15 g basilicum
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de courgette en de aubergine in niet te dikke plakjes. Schep ze om met 2 el olijfolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng ze op smaak met peper en zout. Bak de groenten in 30 minuten gaar en iets goudbruin.
  2. Doe de gegrilde paprika’s met stukjes tomaat, de licht geroosterde amandelen, gepelde knoflook, balsamicoazijn, paprikapoeder, 2 tl olijfolie en chilipoeder in een staafmixerbeker en maal het geheel zeer fijn tot een romesco (saus).
  3. Zorg dat de Tomahawk Pork Chops op kamertemperatuur zijn en dep ze aan beide kanten droog.
  4. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de chops aan beide zijden op hoog vuur bruin. Zet de warmtebron lager, voeg roomboter toe en bak het vlees nog 15 minuten rustig.
  5. Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten.
  6. Leg op ieder bord een Tomahawk Pork Chop, schep er een beetje romesco bij en verdeel de gegrilde groenten ernaast. Garneer de groenten met een blaadje basilicum.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 800 KCAL (3360 KJ). EIWIT: 77 G. VET: 48 G (WAARVAN 35 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 12 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!