Tomahawk-rozemarijnsteak met geroosterde groenten
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Internationaal

Ingrediënten

  • 1000 g tomahawk-steak
  • 20 g roomboter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 15 g peterselie, gehakt
  • 1 courgette, in schuine plakken
  • 1 aubergine, in schuine plakken
  • 2 rode paprika’s, in parten
  • Olijfolie
  • Peper en (zee)zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bestrooi de steak met grof zout. Bak de steak in een gloeiendhete pan in 3 eetlepels olijfolie 2 minuten per kant bruin en voeg ondertussen 20 gram roomboter toe.
  2. Leg de steak in een braad­slede met rooster met de takjes rozemarijn erop en bak het vlees in ongeveer 20 minuten tot een kern­temperatuur van 52 graden. Laat het vlees 10 minuten rusten voor het wordt aan­ gesneden. Bestrooi het met versgemalen zwarte peper.
  3. Meng mayonaise, 50 milli­ liter olijfolie, knoflook en de helft van de peterselie met elkaar tot een mooie aïoli.
  4. Schep de groente door 0,5 dl olijfolie en gril er mooie strepen op in een grillpan. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi de resterende peterselie eroverheen.
  5. Serveer het vlees in tranches op een stoere plank met de geroosterde groenten en een schaaltje aïoli.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!