Tomatenpaprikakokossoep
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 1 pot (400 g) gegrilde rode paprika
  • 2 blikjes tomatenblokjes à 400 g
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 dl kokosroom
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 6 dl kippenbouillon
  • 4 kleine tomaatjes
  • 1 rode paprika

Bereidingswijze

  1. Giet het vocht van de paprika’s en leg ze in een soeppan. Voeg de tomatenblokjes, de paprikapoeder en olijfolie toe. Fruit het geheel 5 minuten.
  2. Voeg de kippenbouillon en kokosroom toe en kook het geheel 5 minuten op laag vuur.
  3. Pureer de soep fijn (er mogen nog rode stukjes te zien zijn).
  4. Verwarm de soep nogmaals en schep deze in koppen.
  5. Rijg aan een spies 1 tomaatje en 1 uitgestoken hartje van paprika en serveer de spies in de soep.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 580 KCAL (2435 KJ). EIWIT: 7 G. VET: 49 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 25 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!