Ingrediënten
1 liter zelfgetrokken basisbouillon of anders uit een pot
1 pak passato van 500 g, gepureerde tomaten
1 blokje bouillon, tomaten of rundvleessmaak
100 g figuurtjesvermicelli
Voor de balletjes:
200 g half om half gehakt
1/2 tl zout en peper
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de bouillon met de passato en het bouillonblokje in een pan en laat aan de kook komen. Leg het deksel op de pan zodat het sneller gaat.
Stap 2
Ondertussen maak je de balletjes: vermeng het gehakt met het zout, peper en de kruiden en rol er kleine balletjes van.
Stap 3
Zodra de soep pruttelt kunnen de balletjes en figuurtjes erbij. Laat de soep nog 5 minuten koken en zet dan het vuur uit. Breng verder op smaak als dat nodig is met zout, een beetje honing of als je het lekker vindt kun je er nu een beetje room doorroeren of er een beetje peterselie over strooien.