Tomatentartaar-caprese met Parmaham
20-40 minuten
Overig
4 personen
Lunch
Vleeswaren
Italiaans
Kerst

Ingrediënten

  • 150 g Parmaham
  • 6 tomaten, ontveld
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • 15 g basilicumblaadjes, gehakt
  • 1 bol burrata
  • 4 ciabatta-broodjes
  • 4 basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwijder het zaad van de tomaten en snijd ze in dobbelsteentjes. Meng de blokjes tomaat met het sjalotje en de basilicum. Breng de tomatentartaar op smaak met 2 eetlepels olijfolie, het rasp en sap van de citroen en peper en zout.
  2. Plaats per bord een garneerring en bekleed de binnenkant met 1-2 plakjes Parmaham. Vul de ring met de tomatentartaar en haal voorzichtig de ring weg.
  3. Snijd de burrata in vieren en leg op iedere tomatentartaar een part. Garneer het geheel met versgemalen peper, een extra basilicumblaadje en eventueel wat basilicumolie eromheen. Serveer met ciabatta en boter.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 450 KCAL
(1890 KJ). EIWIT: 21 G. VET: 23 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 39 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!