Tompouce met ragout, hamblokjes en groene asperges
20-40 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 plakje gekookte boerenham, in blokjes gesneden
  • 2 velletjes bladerdeeg, in vieren gesneden
  • 1 ei, losgeklopt
  • 8 groene aspergetips, in kleine stukjes gesneden
  • 8 aspergetips, heel gelaten
  • 50 g bloem
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl slagroom
  • Boter
  • Sesamzaadjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Leg de 8 plakjes bladerdeeg op een bakblik met bakpapier. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en strooi er een beetje zout op. Bestrooi 4 blaadjes met de sesamzaadjes en prik er met een vork een paar gaatjes in (zodat ze niet te veel opblazen). Bak alle plakjes 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een afgesloten trommel tot gebruik.
  2. Blancheer de aspergetips 2 minuten in de bouillon. Bewaar de bouillon.
  3. Maak een roux door 50 gram boter te laten smelten en 50 gram bloem toe te voegen. Roer totdat de bloem loslaat en een bal vormt. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe en blijf roeren totdat een mooi gladde ragout ontstaat. Voeg 1 dl slagroom toe en warm al roerende alles goed door. Breng dit op smaak met peper en zout. Voeg de hamblokjes en de groene aspergetips toe en meng alles door elkaar.
  4. Leg op elk bordje een bladerdeegblaadje. Schep hier de ragout op en leg de hele asperges er dwars overheen. Dek de tompouce af met een blaadje bladerdeeg met sesamzaadjes erop.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 360 KCAL (1510 KJ).
EIWIT: 8 G. VET: 28 G (WAARVAN 12 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 19 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!