Torentje van bloedworst, appel en stroop
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig

Ingrediënten

12 plakken bloedworst, 1 cm dik
4 plakjes ontbijtspek
200 ml melk
2 appels, geschild, in plakken zonder klokhuis
200 g rode kool (diepvries)
150 g appelstroop

Bereidingswijze

Bak het ontbijtspek in een koekenpan tot het krokant is en laat op een keukenpapiertje uitlekken.

Kook de melk en roer de stroop erdoor zodat die helemaal opgelost is en laat nog 1 minuut heel zachtjes koken.

Bak de bloedworst circa 2 minuten rondom en voeg dan de appel toe. Bak alles nog circa 1 minuut tot de bloedworst krokant is en de appel gaar.

Verwarm de rode kool in een pannetje.

Stapel de bloedworst en appel op elkaar. Leg hierbovenop de rode kool en steek er de stukjes spek in.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!