Torentjes bloedworst
20-40 minuten
Grill/Barbecue
8 personen
Borrel
Varken
Nederlands
Borrel

Ingrediënten

  • 200 g bakbloedworst, smal (20 plakjes)
  • 4 el olijfolie
  • 10 sneetjes casinobrood, wit
  • 100 g gekookte bietjes (20 plakjes van 5 mm)
  • 60 g blauwe kaas (20 plakjes van 5 mm)
  • 10 g platte peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill voor. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie op middelhoog vuur. Bak de plakjes bloedworst 2 minuten aan elke kant.
  2. Dep de plakjes droog met keukenpapier.
  3. Maak met een steker (doorsnede 50 mm) rondjes van de bloedworst, het brood, de bietjes en de kaas. Besprenkel elke kant van het brood met olijfolie en toast beide kanten onder de grill. Leg op elke toast eerst een plakje bloedworst, dan een plakje rode biet en tot slot een plakje kaas.
  4. Serveer de torentjes met een takje peterselie als garnering.

VOEDINGSWAARDE PER STUK: 100 KCAL (420 KJ). EIWIT: 3 G. VET: 6 G (WAARVAN 4 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 8 G.

TIP: Presenteer eens een borrelplank met bloedworst en balkenbrij en maak het compleet en aantrekkelijk met knapperig brood, vleeswaren (bijvoorbeeld salami en rauwe ham), noten, tomaatjes, komkommertjes, bloemkoolroosjes, witlofblaadjes, snoeppaprika, bleekselderij, wortels en Amsterdamse uitjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!