Tortillataart met gebraden kiprollade
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Spaans
Winter

Ingrediënten

  • 400 g gebraden kiprollade (vleeswaren)
  • 4 tortilla wraps
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g tacokruiden
  • 400 g zwarte bonen
  • 100 ml water
  • 300 g maïskorrels
  • 6 lente-uitjes
  • 200 g geraspte kaas
  • peper en zout

Pittige chocoladesaus

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 5 trostomaten
  • 1 limoen
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 el arachideolie
  • 125 g pure chocolade (80%)
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd met een mesje de tortilla’s op maat, zodat ze in een springvorm passen. Gebruik de bodem van de springvorm als richtlijn.
  2. Verhit zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui, paprika en knoflook toe, evenals de tacokruiden en breng het op smaak met peper en zout. Bak het geheel, af en toe roerend, tot het zacht is.
  3. Voeg de zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld) met water toe en breng het aan de kook. Zet het vuur middelhoog en laat de bonen 8 tot 10 minuten sudderen tot het water bijna is verdampt. Roer de maïs en de helft van de lente-uitjes (dunne ringetjes) erdoorheen en haal het van het vuur.
  4. Verwarm de oven op 200 graden. Leg een tortilla op de bodem van de springvorm en bedek deze met een kwart van de bonen, een kwart van de kiprollade en een kwart van de kaas. Herhaal dit drie keer en voeg kaas op de bovenste laag toe. Bak het tot de kaas smelt in 15 tot 20 minuten. Verwijder de zijkant van de taartvorm en bestrooi de tortillataart met achtergehouden lente-uitjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 615 KCAL (2585 KJ). EIWIT: 47 G. VET: 24 G (WAARVAN 14 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 49 G.

Pittige chocoladesaus

  1. Pureer met een staafmixer de fijngesneden ui, knoflook, rode peper en tomaten met het sap van een limoen, de komijnpoeder en kaneelpoeder tot een saus.
  2. Verhit de arachideolie in een pan en voeg de saus toe. Kook de saus circa 15 minuten. Voeg stukjes chocolade toe en laat het geheel al roerende smelten. Breng het op smaak met peper en zout. Serveer de saus separaat bij de tortillataart.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 290 KCAL (1220 KJ). EIWIT: 4 G. VET: 23 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 14 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!