Traditioneel broodje hamburger
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Tussendoortje
Rund
Overig

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 2 eierdooiers
  • 50 g broodkruim
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • Krop sla geplukt
  • 1 zure bom in dunne plakken
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 4 eetlepels piccalilly
  • 4 kaiserbroodjes
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd een derde van de rode ui in ringen. Doe de rest van de ui in een staafmixerbeker en voeg eidooier, broodkruim, chilipoeder, komijn, mosterd en Italiaanse kruiden toe. Maal fijn en meng met het gehakt.
  2. Draai vier ballen van het gehaktmengsel en maak ze plat.
  3. Meng voor de barbecuesaus de piccalilly met de chilisaus.
  4. Bak de hamburgers in een hete pan met wat olijfolie in 8-15 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid en dikte.
  5. Besmeer de onderkant van de vier broodjes met mayonaise, leg daarop een paar blaadjes sla, daarop enkele plakjes van de zure bom, daarop een hamburger.
  6. Schep er royaal wat barbecuesaus op en leg het bovenste gedeelte van het broodje erop.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!