Traditionele goulash
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Internationaal
Onbekend

Ingrediënten

  • 1 kilo riblap, in grove stukken gesneden
  • 800 ml kippenbouillon
  • 2 uien, in ringen
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 80 g tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 50 g roomboter
  • 10 ml sherry
  • 500 g mini krieltjes in de schil, gehalveerd

Bereidingswijze

Stap 1.
Bak de riblap in de roomboter rondom bruin en breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en stoof de ui en paprika een paar minuten in hetzelfde braadvocht.

Stap 2.
Voeg cayennepeper, komijn en tomatenpuree toe, roer goed door en laat even bakken. Meng de bloem en de sherry erdoorheen.

Stap 3.
Doe het vlees terug in de pan en schenk er de kippenbouillon bij. Voeg laurier en tijm toe en laat het vlees 2,5 uur zachtjes stoven op laag vuur. Dit kan eventueel ook in de oven (2,5 uur op 110 graden). Voeg de laatste 20 minuten de gehalveerde minikrieltjes toe.

Stap 4.
Serveer de goulash eventueel met wat fijngehakte peterselie en een eetlepel zure room erbovenop.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!