Traditionele kipcordon bleu met aardappel-mieriksworteltaartje
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 4 kipschnitzels (ongepaneerd)
  • 4 plakken achterham
  • 100 g bloem
  • 100 g geraspte cheddar
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 30 g roomboter
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Aardappel-mieriksworteltaartjes

  • 700 g vastkokende aardappelen
  • 200 ml kookroom
  • 100 ml melk
  • 50 g mierikswortelpasta
  • 2 eieren
  • nootmuskaat
  • 100 g Emmentaler kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Doe de bloem in een diep bord met wat peper en zout. Strooi de paneermeel in een ander diep bord en de twee losgeklopte eieren in weer een ander bord.
  2. Leg de schnitzels in de lengte (verticaal) voor je met op de onderste helft een halve plak ham. Snijd de ham eventueel bij zodat het niet uitsteekt. Verdeel vervolgens de cheddar eroverheen en laat de randen vrij. Vouw de schnitzels naar je toe dicht en druk de randen goed aan.
  3. Haal nu de kipschnitzels aan beide kanten door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal deze handeling voor een stevige korst en om ervoor te zorgen dat de kipschnitzel goed dicht blijft. Zet het vlees eventueel vast met een cocktailprikker.
  4. Verwarm de olijfolie met de roomboter in een antiaanbakpan en bak de schnitzels op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 635 KCAL (2665 KJ). EIWIT: 47 G. VET: 35 G (WAARVAN 22 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 33 G.

Aardappel-mieriksworteltaartjes

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 35 minuten

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Meng de kookroom met de melk en de mierikswortelpasta en klop er de eieren doorheen. Breng dit op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Verdeel een laagje met plakjes geschilde aardappel over de bodem van een ovenschaal van 18 x 25 cm en giet hierover een derde van het roommengsel. Leg daarop weer een laagje aardappelplakjes en vervolgens weer een derde van de room. Herhaal dit nog een keer en verdeel er tot slot de Emmentaler over.
  4. Bak het aardappelgerecht in 35 minuten gaar. Laat het afkoelen en steek er rondjes uit.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 400 KCAL (1680 KJ). EIWIT: 15 G. VET: 22 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 34 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!