Traditionele lasagne
langer dan 60 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Italiaans
Onbekend

Ingrediënten

300 g kalfsgehakt
200 g spekblokjes
150 ml rode wijn
400 g gepelde tomaten uit blik
2 eetlepels tomatenpuree
50 ml olijfolie
1 ui, fijngesneden
75 gram wortel, in plakjes
75 gram bleekselderij, in plakjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 takje tijm
1 laurierblaadje
750 ml bechamelsaus (kant en klaar)
8 a 10 lasagnevellen
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap 1.
Oven voorverwarmen op 180 graden. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel en bleek­selderij. Voeg tijm en laurier toe en roerbak het geheel 15 tot 20 minuten totdat de groenten zacht zijn.

Stap 2.
Voeg de spekblokjes en het gehakt toe en bak dit op middel­ hoog vuur rul totdat al het vocht verdampt is. Blus af met rode wijn en voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. laat dit een uur zachtjes sudderen totdat de saus donker van kleur is en vol van smaak. Voeg eventueel zout en peper toe.

Stap 3.
Bestrijk de bodem van een ovenschaal met de bechamel­saus, schep er het groente­ en vleesmengsel op en dek af met een laag lasagnevellen.
Herhaal dit nog drie keer en eindig met de bechamelsaus. strooi er de geraspte kaas overheen en plaats de lasagne 30 tot 40 minuten in de oven.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!