Ingrediënten
300 g kalfsgehakt
200 g spekblokjes
150 ml rode wijn
400 g gepelde tomaten uit blik
2 eetlepels tomatenpuree
50 ml olijfolie
1 ui, fijngesneden
75 gram wortel, in plakjes
75 gram bleekselderij, in plakjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 takje tijm
1 laurierblaadje
750 ml bechamelsaus (kant en klaar)
8 a 10 lasagnevellen
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Stap 1.
Oven voorverwarmen op 180 graden. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel en bleekselderij. Voeg tijm en laurier toe en roerbak het geheel 15 tot 20 minuten totdat de groenten zacht zijn.
Stap 2.
Voeg de spekblokjes en het gehakt toe en bak dit op middel hoog vuur rul totdat al het vocht verdampt is. Blus af met rode wijn en voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. laat dit een uur zachtjes sudderen totdat de saus donker van kleur is en vol van smaak. Voeg eventueel zout en peper toe.
Stap 3.
Bestrijk de bodem van een ovenschaal met de bechamelsaus, schep er het groente en vleesmengsel op en dek af met een laag lasagnevellen.
Herhaal dit nog drie keer en eindig met de bechamelsaus. strooi er de geraspte kaas overheen en plaats de lasagne 30 tot 40 minuten in de oven.