Traditionele shoarma
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Lam
Overig

Ingrediënten

  • 400 g lamsboutlapjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 100 g ijsbergsla
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 4 shoarma- of pitabroodjes
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 50 g mayonaise
  • 2 teentjes knoflook, geperst

Bereidingswijze

  1. Meng alle specerijen met elkaar en wrijf hiermee de lamsboutlapjes in.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de lamsboutlapjes 2 minuten per kant rondom bruin en rosé van binnen. Voeg de ui en de paprika toe en bak deze kort mee.
  3. Meng ondertussen de yoghurt met de mayonaise en de knoflook en snijd de lamsboutlapjes
  4. schuin in dunne plakjes.
  5. Bereid de shoarmabroodjes volgens de beschrijving op de verpakking. Snijd ze aan één kant open. Vul de broodjes met de ijsbergsla, het vlees en de groenten. Serveer met een flinke schep knoflooksaus.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!