Traditionele sjasliek met aioli en Turks brood
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Barbecue

Ingrediënten

  • 1 Firewire-spies
  • 500 g blokjes rundvlees
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 2 uien, in kwartjes
  • 100 g bacon, in blokjes
  • Turks brood, in stukken

Voor de marinade

  • 4 eetlepels azijn
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing

Voor de aioli

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 1 teentje geperste knoflook

Bereidingswijze

  1. Marineer de blokjes vlees en laat deze 2 uur intrekken.
  2. Rijg de blokjes vlees, paprika, ui en bacon om en om aan de spies.
  3. Rooster de spies op de barbecue of in de grillpan ongeveer 5 minuten aan beide kanten.
  4. Serveer met het Turks brood en aioli.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!