Traybake met Griekse kip en citroenyoghurt
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Grieks
Herfst

Ingrediënten

  • 500 g kippendijen, in repen gesneden
  • 500 g krieltjes, in plakjes van 1,5 cm
  • 2 rode paprika’s, in repen
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • Olijfolie
  • 5 g citroentijm
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 50 g Kalamata olijven
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 200 g feta
  • 1 citroen, rasp
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 5 g munt, blaadjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de krieltjes en de paprika over de bakplaat. Strooi hier wat gerookte paprikapoeder overheen. Besprenkel het geheel met olijfolie, peper en zout en leg er de citroentijm tussen. Plaats de bakplaat 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Haal de bakplaat eruit en verdeel er de reepjes kippendij, rode ui, olijven en knoflook overheen. Bestrooi de kippendij eventueel met peper en zout en citroentijm. Verkruimel er de helft van de feta overheen.
  4. Schuif de bakplaat terug in de oven en bak het geheel nog eens 15 minuten.
  5. Rasp wat citroenschil over de Griekse yoghurt en snijd reepjes van de blaadjes munt.
  6. Haal de traybake uit de oven en bestrooi het geheel met de blaadjes munt en verkruimel er de rest van de feta overheen.
  7. Presenteer het gerecht als plate to share, samen met de citroenyoghurt.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 565 KCAL (2362 KJ). VET: 28,2 G (WAARVAN 15,7 G ONVERZADIGD). EIWIT: 40,7 G. KOOLHYDRATEN: 32,9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!