Traybake met rookworst en mosterd-mayonaise
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Winter
Rookworst

Ingrediënten

  • 2 hele rookworsten (500 g)
  • 800 g aardappel
  • 600 g bospeen
  • 1 Jonagold appel
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 takjes verse tijm, geritst
  • 1 rode ui
  • 30 g mayonaise
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 el honing
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aardappels in kleine partjes. Haal een dunschiller over de bospeen en snijd ze in plakjes. Was de appel en snijd deze in kleine partjes.
  3. Doe de aardappels, bospeen en appel in een kom. Breng het op smaak met olijfolie, knoflookpoeder, tijm, versgemalen zwarte peper en zout. Meng het goed door elkaar.
  4. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de groenten erop. Snijd de rode ui in parten en leg deze tussen de groenten.
  5. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel deze over de bakplaat, nadat het gerecht 15 minuten in de oven staat. Bak het geheel daarna nog 30 tot 35 minuten in het midden van de oven. Schep eventueel nog een keer om.
  6. Maak ondertussen de mosterd-mayonaise. Meng daarvoor in een kommetje de mayonaise met mosterd en honing.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 839 KCAL (3489 KJ). VET: 53,9 G (WAARVAN 38,4 G ONVERZADIGD). EIWIT: 23,9 G. KOOLHYDRATEN: 59,5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!