Tricolore pastasalade
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Italiaans
Zomer

Ingrediënten

  • 300 g salami, vleeswaar in blokjes gesneden
  • 500 g tricolore fusilli pasta
  • 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 250 g Provolone kaas, in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 potje zwarte olijven, uitgelekt
  • 1/2 theelepel witte suiker
  • 50 ml olijfolie
  • 30 g basilicum

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan gezout water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook 8 tot 10 minuten of tot deze 'al dente' is. Giet af en spoel na met koud water. Dep de pasta droog.
  2. Meng in een grote kom de pasta met salamiblokjes, tomaten, kaas, groene paprika, olijven en suiker. Giet de olijfolie erover en meng voorzichtig.
  3. Laat minstens een paar uur in de koelkast staan, zodat de smaken samenkomen. Verdeel de basilicum erover.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1100 KCAL (4620 KJ). EIWIT: 47 G. VET: 58 G (WAARVAN 35 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 94 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!