Trifle met armagnax-pruimpjes
0-20 minuten
Wellen
4 personen
Nagerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

600 g gedroogde pruimen
3 eetlepels kristalsuiker
1 glas verse jus d’orange
1 borrelglas armagnac
½ citroen (alleen de fi jngesneden schil)
100 g Amaretti (amandelkoekjes)
1 liter vanillevla

Bereidingswijze

Verwarm de jus d’orange met de armagnac, suiker en de citroenschil. Voeg de pruimen toe en laat deze op zacht vuur wellen en de smaken opnemen. Rol met een deegroller de Amaretti-koekjes in grove stukjes.

Schep de helft van de vanillevla in vier coupes, strooi er wat koekkruimels op, daarna de armagnac-pruimencompote. Herhaal deze lagen nogmaals en garneer met de Amaretti en een pruimpje.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!