Truffelaardappelsalade met doperwten en kippendijen
20-40 minuten
Koken
6 personen
Bijgerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

300 g kippendijenvlees
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 centimeter gemberwortel, geraspt
2 eetlepels ketjap manis
400 g truffelaardappels
200 g verse doperwten
Halve Spaanse peper, fijngesneden
3 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
1 limoen, sap en rasp
4 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Snijd de kippendij in reepjes van 1 centimeter breed. Doe ze in een flinke kom. Voeg de knoflook, gember en ketjap toe en maal er flink wat peper over. Meng alles goed door elkaar en laat de kip minstens 1 uur marineren.

Stap 2.
Schil de truffelaardappels, snijd ze in blokjes van 1 centimeter en kook ze in ruim zout water in 7 minuten gaar. Giet de aardappels af in een vergiet en spoel af met koud water.

Stap 3.
Blancheer de erwtjes 3 minuten en spoel ze af met koud water. Gril de kippendijen gaar.

Stap 4.
Doe de aardappel en de doperwten in een kom en voeg de fijngesneden Spaanse
peper, bladpeterselie, sap en rasp van 1 limoen toe. Meng dit goed door elkaar met de kip en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!