Tuinbonensalade met ham en ei
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Nederlands

Ingrediënten

  • 200 g gekookte achterham
  • 500 g tuinbonen, vers gedopt of uit de diepvries
  • 4 eieren
  • 8 radijsjes
  • 2 sjalotten
  • 20 g koriander
  • Olijfolie
  • Sap van 1 limoen
  • 75 g feta
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Blancheer de tuinbonen 3 minuten in kokend water en spoel ze goed af met koud water.
  2. Kook de eieren in 8 minuten, laat ze afkoelen onder koud water en maak plakjes van de eieren. Snijd ondertussen de achterham in blokjes, radijsjes in dunne plakjes en de sjalotten in dunne ringen. Meng de tuinbonen in een schaal met de achterham, ei, radijs, sjalotten en fijngesneden koriander. Houd wat korianderblaadjes over voor de presentatie.
  3. Breng dit op smaak met 1 eetlepel olijfolie, limoensap, peper en zout.
  4. Garneer met de verbrokkelde feta en enkele blaadjes koriander.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 305 KCAL (1280 KJ). EIWIT: 26 G. VET: 16 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!