Tulbandbavarois met rood fruit
langer dan 60 minuten
Overig
4 personen
Nagerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

– 500 g frambozen (vers of diepvries)
– 150 g suiker
– 4 eidooiers
– 15 g gelatine geweekt in koud water
– 400 ml slagroom
– Frambozencoulis (recept bij meringuedessert)
– 250 g verse frambozen voor de garnering
– 4 chocoladeschotsen

Bereidingswijze

  1. Klop de eidooiers samen met de helft van de suiker tot een stevige massa. Verwarm de frambozen met de andere helft van de suiker.
  2. Mix het frambozenmengsel met de staafmixer fijn en duw het door een fijne zeef. Verwarm de puree tot 50 graden en giet dit op het ei-suikermengsel, roer het goed en verwarm het verder naar 85 graden.
  3. Knijp de gelatine uit, roer het door de puree en laat het afkoelen in de koelkast.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel de slagroom door het lobbige frambozenmengsel. Giet het in een tulbandvorm die eerst wordt omgespoeld met koud water. Steek er op verschillende plaatsen verse frambozen in. Laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie, strijk het uit op een koud werkblad (bekleed met plastic folie), laat de chocolade weer hard worden en breek hem in stukken tot chocoladeschotsen.
  6. Stort de tulband op een schaal, giet de coulis over de tulband en garneer het met frambozen en chocoladeschotsen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 360 KCAL (1510 KJ). EIWIT: 9 G. VET: 10 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 55 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!