Turks-Griekse plate met gevulde komkommer
0-20 minuten
Overig
8 personen
Hapjes/Amuse
Vegetarisch
Grieks
Feesten en partijen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 270 g geitenfeta
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 50 g spinazieblaadjes, fijngesneden zonder steeltjes
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Kerstomaatjes
  • Chili-peperparels
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Trek met een zesteur in de lengte strepen over de komkommer. Verdeel de komkommer in 4 stukken en hol de stukken uit met een appelboor. Bewaar het binnenste voor de garnering.
  2. Kneed de geitenfeta met de yoghurt, spinazie, honing, oregano, knoflook, peper en zout door elkaar en vul hiermee een spuitzak. Spuit het mengsel in de uitgeholde komkommer en snijd die in kleinere stukken.
  3. Steek een tomaatje en een pepertje aan een prikker en prik die in de komkommer. Garneer met een plakje van het binnenste van de komkommer.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 130 KCAL
(545 KJ). EIWIT: 7 G. VET: 8 G (WAARVAN 2 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 7 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!