Turkse gehaktspies met yoghurt-knoflooksaus
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Tussengerecht
Rund
Turks
Onbekend

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, geraspt
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel vloeibare boter
  • 6 takjes peterselie, fijngehakt

Voor de saus:

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • Half bosje bieslook, fijngesneden
  • 3 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt, de ui, peterselie, kaneel en het chilipoeder in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en maak er vier worstjes van.
  2. Druk met een natte hand het worstje stevig om de spies. Leg de spiesen tot gebruik minimaal een uur afge­dekt in de koelkast, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  3. Haal de spiesen uit de koelkast en laat ze op kamer­ temperatuur komen. Bestrijk ze rondom met boter en rooster ze op de barbecue of grill in 6­8 minuten gaar. Regelmatig keren.
  4. Voor de saus: meng de yoghurt en mayonaise met de knoflook in een kommetje en breng op smaak met peper, zout en de bieslook.

Voedingswaarde per persoon: 372 kcal (1564 kj). eiwit: 26 g. vet: 27 g (waarvan 10 g onverzadigd). koolhydraten: 6 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!